Zoeken

Nieuwe veerboot tussen Malaga en Tanger Med

20 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

De veerbootverbinding tussen de haven van Malaga in Zuid-Spanje en de Marokkaanse haven Tanger Med kent een verandering.

De Wasa Express zal het schip Tom Sawyer vervangen om de reguliere route naar Tanger te verzorgen. Dit nieuws komt van de lokale website Malaga Hoy, die meldt dat het schip recentelijk vanuit Almería is aangekomen, waar het een vrachtoperatie voltooide met Baleària.

Lees ook: Africa Morocco Link (AML) koopt nieuwe veerboot

Volgens Marítima Peregar, het bedrijf dat deze route beheert, is de aanwezigheid van de Wasa Express in Malaga slechts tijdelijk. De vrachtoperatie, die recent begonnen is, zal niet oneindig doorgaan. Het is het doel om het contract vóór februari 2024 af te ronden. De verantwoordelijken zijn al op zoek naar een ander schip dat naast vracht ook passagiers kan vervoeren.

De route Malaga-Tanger, hoewel nog relatief nieuw, laat een gestage groei zien. Deze route, die nog geen jaar oud is, houdt een frequentie aan van zeven rotaties per week.

Lees ook: Veranderingen voor boot tussen Spanje en Marokko

De Wasa Express werd gebouwd in 1981 door de Finse scheepswerf Wärtsilä. Sindsdien heeft het schip meerdere keren van naam en eigenaar gewisseld. Momenteel vaart het onder Egyptische vlag, is het 140 meter lang en heeft het een capaciteit voor 915 passagiers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team