Zoeken

Nieuwe maritieme verbinding tussen Marseille-Tanger Med

1 december 2020 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het maritieme bedrijf ’La Méridionale’ opent vanaf 2 december 2020 een vaste lijn tussen Marseille in Frankrijk en Tanger Med in Marokko. Ze beginnen met twee rotaties per week en breiden later uit tot drie rotaties per week.

Het bedrijf gaat deze verbinding uitvoeren met twee schepen: de Girolata, met een capaciteit van 606 passagiers en 230 passagiersvoertuigen, en de Pélagos met ruimte voor 269 passagiers en 75 voertuigen. La Méridionale is een gevestigd bedrijf dat sinds 1937 een goede naam heeft opgebouwd door zeeverbindingen aan te bieden tussen Corsica en Marseille. Om in te spelen op de verkleining van haar reikwijdte op de Corsicaans markt, diversifieert en ontwikkelt het bedrijf zich vandaag door haar activiteiten uit te breiden naar Marokko.

Deze nieuwe verbinding die vracht- en personenvervoer combineert, vertrekt vanuit Marseille voor alle Europeanen, maar in de eerste plaats voor Marokkanen die in het buitenland wonen (MRE). Het is een goede aanvulling voor reizigers vanuit de snelwegen van de Rhônevallei en een geweldig alternatief voor de lange autoritten om de havens te bereiken in Italië, Spanje of Sète.

Verkoopmanager Nadira Birèche legt uit dat er aan alle voorwaarden is voldaan om de tocht aan boord van de schepen een moment van verkenning te laten zijn. "Aan boord van onze schepen doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze klanten zich reeds, of nog steeds in Marokko voelen. De informatie aan boord wordt in het Darija en in het Frans gecommuniceerd, onze catering is mediterraans- en Marokkaans geïnspireerd en we hebben op onze schepen een gebedshuis ingericht op advies van de culturele vereniging van moslims van Marseille".

De reizen aan boord van de schepen worden uitgevoerd in overeenstemming met de preventieve coronamaatregelen. La Méridionale stelt de gezondheid van haar klanten en de leden van haar bemanning centraal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team