Zoeken

Melilla: Marokko dient Algerije kaakslag toe

23 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

Marokko heeft een stokje gestoken voor de pogingen van Algerije om een ​​maritieme verbinding tussen Melilla en Ghazouat te openen en een consulaat in de enclave te vestigen.

De gouverneur van Nador heeft samen met Marokkaanse verenigingen die actief zijn in de stad, de plannen van Algerije in Melilla verijdeld, meldt Assabah. De Algerijnse autoriteiten waren van plan om er een consulaat te vestigen en een maritieme verbinding tussen de Algerijnse stad Ghazouat en Melilla te openen.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en Marokkaanse verenigingen kwamen tussenbeide om de twee projecten te dwarsbomen. De eigenaar van het gebouw waarin het consulaat zich zou vestigen is teruggekomen op zijn beslissing om het pand te verhuren. Ook de opening van een nieuwe maritieme lijn tussen Melilla en de Algerijnse haven Ghazouat is afgeblazen.

Stadsbestuurders hebben in plaats daarvan toestemming gegeven voor het voorstel van een maritieme verbinding tussen Melilla en de Marokkaanse haven Bni Nsar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team