Zoeken

Nog veel onduidelijkheid over sluiting Marokkaanse zeegrenzen

8 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Afgelopen woensdag heeft Marokko besloten om de zeegrenzen te sluiten voor reizigers vanuit Italië en Frankrijk. Hoe lang de opschorting gaat duren is nog niet bekend.

De Franse tak van het bedrijf Grandi Navi Veloci (GNV) dat veerdiensten in de Middellandse Zee verzorgt, zegt via geruchten te hebben vernomen dat de Marokkaanse zeegrenzen op 8 februari weer zullen worden geopend. GNV meldt echter dat ze er zeker van zijn dat er voor 25 februari geen veerboten tussen Genua en Tanger Med zullen varen.

Marokko zou de veerdiensten zeker tot half februari opschorten om nieuwe corona-maatregelen in te kunnen voeren. Het gaat om maatregelen die de gezondheid van passagiers aan boord van de schepen moeten waarborgen en om de garantie dat passagiers niet met een vervalste PCR-test aan boord kunnen komen.

Volgens de nieuwe regels moeten de passagiers niet alleen een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur kunnen tonen. Het is voor hen ook verplicht om aan boord een PCR-test af te laten nemen. Verder worden alleen passagiers toegelaten die een dringende reden hebben om de reis te maken. Deze regels worden van toepassing voor de veerdiensten tussen Frankrijk en Marokko, dit terwijl Frankrijk de sluiting van de grenzen met niet-Europese landen weer heeft opgeheven.

Marokkanen die in Europa wonen worden door het gebrek aan duidelijke informatie over de duur van de opschorting van de veerdiensten geconfronteerd met een onzekere situatie. Ook de verschillende rederijen tasten nog in het duister over de datum waarop het maritieme verkeer van en naar Marokko weer kan worden hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team