Zoeken

Nicolas Sarkozy en Dominique Strauss-Kahn in Marokko verwacht

3 september 2019 - 17:00 - Marokko

©

Nicolas Sarkozy en Dominique Strauss-Kahn worden op 12 september in Casablanca verwacht voor de tweede editie van de Zomeruniversiteit het Marokkaanse ondernemingsverbond CGEM.

Voor het evenement werden zowel Nicolas Sarkozy, voormalige Franse president, als Dominique Strauss-Kahn, voormalige Franse minister van Economie en directeur van het Internationaal Monetair Fonds, door de CGEM uitgenodigd.

Le360 bericht dat andere bekende politici aanwezig zullen zijn om over de ontwikkeling van de Marokkaanse economie te spreken.

Salaheddine Mezouar, voorzitter van de CGEM, stelt dat de Marokkaanse economie momenteel echte ongelijkheden creëert met ernstige sociale gevolgen. De Zomeruniversiteit geeft de mogelijkheid aan experts om de sterke en zwakke punten van de Marokkaanse economie te identificeren en eventuele oplossingen voor te stellen.

Tijdens de Zomeruniversiteit zal een "inclusief groeipact" worden gesloten voor de economische en sociale ontwikkeling op korte (2020), middellange (2025) en lange termijn (2050).

Bladna.nl