Zoeken

Grens Marokko-Algerije binnenkort open?

16 oktober 2019 - 18:50 - Marokko

©

De betrekkingen tussen Marokko en Algerije zijn al enkele maanden minder gespannen, wat zou kunnen leiden tot een normalisering van de relaties tussen de twee buurlanden en de heropening van de landgrenzen.

Akhbarona bericht dat de recente evenementen en de benoeming van een nieuwe president in Algerije, het einde zou kunnen betekenen van het conflict tussen Rabat en Algiers.

Deze mogelijkheid werd nog eens bevestigd met de ferme reactie van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken na de omstreden verklaringen van Salaheddine Mezouar, baas van het Marokkaans ondernemingsverbond CGEM.

Het ministerie noemde de uitspraken van Mezouar, die intussen ontslag heeft genomen, "onverantwoordelijk en onbedacht", wat de wens van de Marokkaanse autoriteiten om de betrekkingen tussen de twee buurlanden te verbeteren bevestigt.

In Algerije pleiten steeds meer politici en activisten eveneens voor een verbetering van de betrekkingen met Marokko en de heropening van de landgrenzen die al 25 jaar gesloten zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team