Zoeken

Dominique Strauss-Kahn: "Ik ben fiscaal inwoner van Marokko"

7 oktober 2021 - 10:40 - Marokko

©

Voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn, wiens naam wordt genoemd in de "Pandora Papers"-affaire, reageert op de zaak. De Franse zakenman, die al jaren in Marokko woont, veegt alle beschuldigingen van belastingontduiking van de tafel.

Dominique Strauss-Kahn wordt ervan beschuldigd "meerdere miljoenen dollars aan inkomens als adviseur voor bedrijven, via zijn adviesbureau Parnasse International in Casablanca, dat vrijgesteld is van belastingen, te hebben doorgesluisd". Dat is althans wat in het Pandora Papers onderzoek wordt onthuld.

Lees ook: Prinses Lalla Hasnaa genoemd in onderzoek "Pandora Papers"

Het omstreden onderzoek van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten heeft betrekking tot ruim 29.000 offshore-bedrijven, waaronder het adviesbureau van DSK.

Lees ook: Dominique Strauss-Kahn wint miljoenen in Marokko

Dominique Strauss-Kahn reageerde onmiddellijk op de beschuldigingen. De voormalige IMF-baas verzekerde op zijn Twitter-account dat hij zijn belastingen in Marokko betaalde. "Wanneer slechtheid een leugen wordt. Uw teams van professionals hadden kunnen verifiëren dat ik sinds 2013 fiscaal inwoner van Marokko ben en dat ik daar tot 23,8% van mijn winst aan belastingen betaal, of 812.000 euro voor de jaren 2018, 2019 en 2020", aldus DSK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team