Zoeken

Marokkaanse Myriam L’Aouffir spreekt over relatie met Dominique Strauss-Kahn

24 april 2020 - 15:20 - Marokko

©

Myriam L’Aouffir, de vrouw van Dominique Strauss-Kahn, heeft voor de eerste keer over haar relatie met de voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds gesproken.

De 52-jarige Marokkaanse, voormalige diplomate en medewerkster van de Franse publieke omroep, staat aan het hoofd van meerde verenigingen voor het goede doel. Ze is al 13 jaar in koppel met DSK maar weigerde tot nu toe om over haar relatie met de politicus te spreken.

Myriam L’Aouffir en Dominique Strauss-Kahn verloofden zich in 2017 tijdens een groot feest in Marokko en trouwden in januari 2018. Beiden zitten nu door de lockdown vast in Marokko. Myriam vertelt dat ze door de sluiting van de grenzen haar kinderen van 10 en 20 jaar niet kan zien. Beiden zitten in Frankrijk. "Het is heel moeilijk. Het lukte met niet om ze naar hier te halen of naar Frankrijk terug te keren om met hen te zijn.", zegt ze aan Franse media.

"De noodsituatie is door deze verwoestende pandemie een verplichting.", zegt de vrouw van de voormalige Franse minister, die de doeltreffendheid erkent van de maatregelen die door de Marokkaanse autoriteiten werden getroffen. Met haar vereniging neemt ze deel aan de verdeling van voedselmanden in dorpen en telefoonkaarten aan studenten in afgelegen gebieden, zodat ze hun opleiding kunnen voortzetten.

Ondanks de noodtoestand blijft Myriam Strauss-Kahn optimistisch. "Ik ben optimistisch van aard en blijf mijn vrienden vertellen dat het in deze tijden van opsluiting essentieel is om alles in perspectief te plaatsen, het belangrijkste is om een dak boven je hoofd en genoeg eten te hebben, en bij je man en familie te zijn.", aldus Myriam L’Aouffir aan Gala.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team