Zoeken

Netflix delen kan niet meer in Marokko

24 juli 2023 - 12:30 - Marokko

©

Netflix-gebruikers in de MENA-regio zullen geen toegangscode kunnen vragen om de dienst te delen met mensen die geen deel uitmaken van hun huishouden, zoals het geval is bij huishoudens in landen zoals Canada, Frankrijk of de Verenigde Staten tegen betaling.

Slecht nieuws voor Marokkaanse huishoudens die op Netflix zijn geabonneerd. Het platform heeft zijn wachtwoordbeperkingen uitgebreid naar de MENA-regio, meldt Arab News. In tegenstelling tot gebruikers in Europese landen, die nu een extra bedrag van 5,99 euro moeten betalen om hun toegangscode tot de dienst te delen met mensen die geen deel uitmaken van hun huishouden, zullen gebruikers in de MENA-regio deze mogelijkheid niet hebben. "Op deze markten bieden we geen optie voor extra leden aan, aangezien we onlangs de prijzen in veel van deze landen (bijvoorbeeld Indonesië, Kroatië, Kenia en India) hebben verlaagd en de penetratie in veel van hen nog steeds relatief laag is, dus we hebben veel mogelijkheden zonder extra complexiteit te creëren", stelt Netflix in een verklaring.

Lees ook: Netflix verlaagt prijzen in Marokko

De strijd tegen het delen van wachtwoorden begon vorig jaar, vooral in Canada. Het doel is om meer inkomsten te genereren uit gebruikers. Netflix heeft in een verklaring gezegd dat tot 100 miljoen huishoudens wereldwijd een account gebruiken waarvoor ze niet betalen, "wat onze mogelijkheid om te investeren in grote films en tv-shows beïnvloedt".

Lees ook: Netflix overweegt vestiging in Marokko

Deze strijd is al vruchtbaar. "Laten we eerlijk zijn, de repressie werkt", zegt Louis Navellier, investeringsdirecteur van Navellier and Associates. Woensdag verklaarde Netflix dat het aantal abonnementen op de streamingdienst sinds de invoering van deze beperkingen met bijna 6 miljoen is toegenomen. De streaminggigant sloot het kwartaal af met een totaal van 238 miljoen abonnees en een winst van 1,5 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team