Zoeken

IPTV in Marokko: nieuwe bedreigingen in het verschiet?

11 mei 2023 - 11:00 - Marokko

©

Zullen Marokkanen geen gebruik meer kunnen maken van IPTV-diensten? De Alliance For Creativity and Entertainment (ACE) heeft een nieuw lid verwelkomd. DAZN is een wereldleider op het gebied van live sport streaming platforms. Samen met andere leden van de coalitie, zoals Amazon, Apple, NBC Universal, Netflix, Disney, Sony en Warner Bros, gaan ze de bestrijding van illegale streaming over de hele wereld versterken.

Streaming zonder licentie is vaak de enige optie voor onder meer Marokkaanse fans, om bepaalde teams of wedstrijden te kunnen volgen, waarvoor dure uitzendovereenkomsten gelden. Technologie- en entertainmentbedrijven zijn sport ook gaan gebruiken als stimulans voor hun diensten, zoals NFL Sunday Ticket op YouTube, MLS/MLB voor Apple TV Plus of Thursday Night Football op Amazon Prime. Deze bedrijven hebben er nu nog meer belang bij om collectief actie te ondernemen tegen degenen die gratis streams aanbieden, schrijft The Verge.

Lees ook: IPTV: Marokkanen vrezen WK niet te kunnen volgen

In samenwerking met de Qatarese staatsmediagroep beIN Media, de officiële omroep voor de FIFA World Cup Qatar in 2022 voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Frankrijk, is het ACE-netwerk erin geslaagd om een Marokkaanse poging tot piraterij uit te schakelen, kort voordat de FIFA World Cup werd uitgezonden.

Lees ook: Wereld-Marokkaan opgepakt voor illegaal downloaden, 5,5 miljoen euro schade

ACE beweert dat sportpiraterij jaarlijks zo’n 28 miljard dollar aan inkomsten kost. "De taskforce zal criminele exploitanten vervolgen die de sport op alle niveaus schaden", zegt DAZN-COO Ed McCarthy in een persbericht. Hij wijst erop dat veel illegale acties ook creditcardgegevens en persoonlijke gegevens van fans verzamelen voor criminele doeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team