Zoeken

Hotel in Marokko opgelicht door nepneef Brigitte Macron

27 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een oplichter gaf zich uit als de neef van de Franse First Lady Brigitte Macron om privileges te verkrijgen in een hotel in Marrakech. De man en zijn medeplichtige moeten voor de correctionele rechtbank van Parijs verschijnen, op beschuldiging van poging tot oplichting en identiteitsdiefstal.

Thibault L., 35, deed zich voor als de stafchef en neef van Brigitte Macron, Pierre-Olivier Costa, om tijdens zijn reizen in 2018 privileges te ontvangen, waaronder overnachtingen in luxueuze hotels of kaartjes voor de Grand Prix Formule 1 van Australië, meldt Le Parisien. Bij een gelegenheid heeft een hotel in Marrakech contact opgenomen met het kantoor van Pierre-Olivier Costa, om te bevestigen dat zijn e-mail, verzonden vanuit het adres dir.cab@presidence-france.fr, goed was ontvangen. Het bleek over een vals e-mailadres te gaan dat door de oplichter werd gebruikt.

Lees ook: Diplomaten in Tetouan waren oplichters

Rechercheurs van de Brigade voor de repressie van vernuftige criminaliteit (BRDA) stelden een onderzoek in naar Thibault L. en ontdekten dat hij zich ook had voorgedaan als Patrick Strzoda, Emmanuel Macron’s stafchef, om voordelen te verkrijgen in een Marokkaans hotel en bij Air China. Hij handelde niet alleen, Anne-Sophie K. was zijn medeplichtige. Ze zou de verzoeken hebben ondersteund.

"Hun modus operandi wordt gekenmerkt door een mechanisme van verwijzingen naar elkaar," verklaarde rechter Pascal Gastineau in zijn verwijzingsbeschikking. "Het idee was blijkbaar om geloofwaardiger over te komen in de verschillende rollen: secretaris van mevrouw Macron, directeur van kabinet, neef ... "

Lees ook: Oplichter doet zich voor als vriend adviseur Mohammed VI

Eind maart 2018 contacteerden de twee handlangers de fabrikant van elektrische voertuigen Tesla om deze op de hoogte te brengen van de wens van de first lady om "een Tesla te integreren in het wagenpark van het Elysée". Ze probeerden ook een Club 2000-kaart of een kaart van de Verenigde Arabische Emiraten te bemachtigen, om gratis vliegtickets te krijgen, Tom Ford-kleding te krijgen of de spa van het Ritz te privatiseren. "Veel van de oplichtingen zijn mislukt en de financiële schade is beperkt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team