Zoeken

Neef Ridouan Taghi 26 jaar cel in voor moord op Derk Wiersum

17 maart 2024 - 08:00 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft Anouar Taghi, neef van drugsbaas Ridouan Taghi, vrijdag veroordeeld tot 26 jaar celstraf. Hij is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019.

Anouar Taghi leidde een criminele organisatie die auto’s stal, van nieuwe kentekens voorzag en stalde in een garagebox in Utrecht. Deze gestolen auto’s, waaronder een Renault Megane, werden gebruikt om Derk Wiersum te observeren en zijn route in kaart te brengen. Op basis van deze voorverkenningen konden Moreno B. en Giërmo B. de advocaat op 18 september 2019 voor zijn woning in Amsterdam doodschieten. Zij kregen vorig jaar dertig jaar celstraf.

Lees ook: Neef Ridouan Taghi riskeert 26 jaar celstraf

De rechtbank oordeelt dat de moord op de advocaat verband houdt met de liquidatie van Reduan Bakkali, broer van kroongetuige Nabil B., in 2018.

Naast de moord op Derk Wiersum is Anouar Taghi ook veroordeeld voor poging tot zware mishandeling in Utrecht in 2019. Hij werd in deze zaak vrijgesproken van moord, maar kreeg wel straf. De rechtbank sprak van "enorm leed" door de moord op Wiersum. "Taghi heeft hier zonder scrupules aan bijgedragen," aldus de rechters.

Lees ook: Taghi genoemd als opdrachtgever voor moord Peter R. de Vries

Anouar Taghi’s advocaat kondigde direct hoger beroep aan. De neef van Ridouan Taghi is niet de enige die veroordeeld werd: leden van zijn bende kregen tot zeven jaar cel, waaronder Krystian M., die al levenslang heeft voor de moord op Peter R. de Vries.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team