Zoeken

Neef Ridouan Taghi in Amsterdam opgepakt voor moord

22 november 2019 - 11:20 - Wereld

©

Anouar T., de neef van Mocro-maffialeider Ridouan Taghi, is door de politie in Amsterdam gearresteerd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum.

Het AD bericht dat de 26-jarige Anouar ervan wordt verdacht de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. te hebben georganiseerd.

De twintiger werd in de nacht van dinsdag op woensdag door een arrestatieteam van de politie klemgereden nabij zijn woonplaats in Maarssen. Dat gebeurde na de ontdekking van bewijzen in één van de auto’s die bij de liquidatie gebruikt werden en die een verband leggen tussen Anouar T. en de moord.

Anouar T. is een bekende van de politie. Zo zou hij in 2016 een plofkraak in het Duitse Meppen hebben gepleegd. Hij vluchtte vervolgens met twee medeplichtigen in een auto naar Nederland. Op de terugweg verongelukte de auto. Een van de drie verdachten kwam daarbij om.

Derk Wiersum (44) werd in september voor zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. De politie vermoedde vrijwel onmiddellijk dat Anouar T. bij de liquidatie betrokken was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team