Zoeken

Neef Ridouan Taghi riskeert 26 jaar celstraf

16 november 2023 - 16:00 - Wereld

©

In Nederland heeft het Openbaar ministerie 26 en 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen Anouar Taghi - de neef van Mocromaffia-leider Ridouan Taghi - en Sezer B., voor hun betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019 en hun rol in een criminele organisatie die zich bezighield met autodiefstallen.

Naast Anouar Taghi en Sezer B., lopen de geëiste straffen voor vijf andere verdachten uiteen van enkele jaren tot 15 jaar gevangenis. Eerder waren al straffen van 12 en tweemaal 10 jaar gevraagd voor nog drie andere betrokkenen, meldt Het Parool.

Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

Een aantal van deze verdachten waren betrokken bij zowel de autodiefstallen als bij een poging tot doodslag op een rivaal in 2019. Dit geweld, gepleegd met mokers en een honkbalknuppel, onderstreept volgens de aanklagers het professionele en koelbloedige karakter van de misdaden.

De officieren van justitie benadrukten de impact van de moord op advocaat Wiersum, die de Nederlandse maatschappij diep schokte. Deze gebeurtenis wordt beschreven als een ongekende aanval op de advocatuur en een aanslag op de rechtsstaat. De ernstige gevolgen voor Wiersums naasten werden ook uitgelicht.

De criminele organisatie, geleid door Anouar Taghi, een neef van Ridouan Taghi, wordt beschreven als uiterst professioneel. Ze waren gespecialiseerd in het stelen van auto’s die later voor geweldsmisdrijven werden ingezet. De groep maakte gebruik van geavanceerde apparatuur om auto’s te stelen en deze vervolgens zorgvuldig voor te bereiden voor crimineel gebruik.

Lees ook: Taghi ontkent contact met neef in Marokko

Jaouad F., een andere neef van Ridouan Taghi die momenteel een celstraf in Marokko uitzit voor drugshandel, zou ook een belangrijke rol hebben gespeeld in de criminele organisatie van Anouar Taghi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team