Zoeken

Nabil B. en advocaat Derk Wiersum hadden hoogoplopende ruzie dag voor moord

4 maart 2021 - 18:00 - Wereld

©

Op de dag voor de moord op advocaat Derk Wiersum, was er een hoogoplopende ruzie tussen hem en zijn cliënt, kroongetuige Nabil B. Dit blijkt uit verklaringen van een tweede advocaat die bij het gesprek aanwezig was en van Wiersums weduwe, die onlangs aan het dossier zijn toegevoegd.

De rechtbank wees alleen een verhoor van Nabil B. toe, maar de advocaten van de drie verdachten in de zaak, willen ook de andere getuigen verhoren om te weten wat het onderwerp van de ruzie was. Volgens hen kan het een ander licht werpen op de zaak. Nabil B. zou namelijk zelf ook de opdracht hebben kunnen geven voor de moord op Wiersum.

Volgens het OM is de ruzie tussen Wiersum en Nabil B. nooit gemeld, omdat de relevantie daarvan ontbrak. De ruzie, die op de dag voor de moord op Wiersum ontstond, werd volgens de officier nog op dezelfde dag bijgelegd. De weduwe zou ook inhoudelijk niets weten over de ruzie.

Het OM gaat ervan uit dat de opdracht voor de moord werd gegeven door Ridouan Taghi. De officier zei eerder op dinsdag dat de verdenkingen tegen de drie verdachten alleen maar sterker zijn geworden. Moreno B. en Giërmo B. hebben zich volgens het OM langdurig en intensief voorbereid op de moord. Anouar T. zou de auto’s hebben geleverd voor de voorverkenningen. Naar een voortvluchtige verdachte wordt nog steeds gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team