Zoeken

Moord op broer kroongetuige Mocro-maffia schokt: "Hij was onze knuffelmarokkaan"

30 maart 2018 - 12:20 - Wereld

©

De vrienden van Reduan, broer van Nabil Bakkali, kroongetuige in het Mocro-maffiamilieu, reageerden geschokt op zijn moord.

Reduan noemden ze hun "knuffelmarokkaan" volgens het AD. Het was een lieve man die heel hard was tegenover straatjochies en de straatcultuur.

"Hij heeft niks te maken met welke vorm van criminaliteit dan ook. Het ging ontzettend goed met zijn bedrijf en daar was hij heel trots op. Deze moord komt keihard aan.", zegt een vriend van het 41-jarige slachtoffer.

Reduan groeide op in Utrecht en was eigenaar van een marketingbedrijf in Amsterdam. Hij voetbalde bij de club Domstad Majella. "Een paar teamgenoten zijn jaren geleden naar zijn trouwerij gegaan in Marokko. Dat zegt wel iets over hoe geliefd hij was. Hij was onze knuffelmarokkaan.", zegt een ploeggenoot.

Reduan werd in zijn kantoor doodgeschoten door een man die zich als een sollicitant voordeed. Volgens een woordvoerder van het OM weigerde hij volledig te worden opgenomen in een beschermingsprogramma. Hij laat twee dochtertjes achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team