Zoeken

Taghi genoemd als opdrachtgever voor moord Peter R. de Vries

1 oktober 2022 - 08:00 - Wereld

©

Drie bronnen hebben onafhankelijk van elkaar bevestigd dat Ridouan Taghi in een afgeluisterd gesprek genoemd wordt als opdrachtgever van de moord op Peter R. de Vries. Dat schrijft NRC op basis van bronnen die het dossier goed kennen.

Misdaadjournalist Peter R. De Vries werd vorig jaar juli neergeschoten in Amsterdam. Drie mannen worden verdacht van het filmen van deze aanslag. Bij één van die verdachten werd na een verhoor afluisterapparatuur geplaatst. Volgens de drie bronnen is in een proces-verbaal te lezen dat hij op één van de opnames de naam van Taghi noemt. Volgens deze verdachte gaf Ridouan Taghi de moordopdracht aan "drie groepen", schrijft NOS.

Lees ook: Prinses Amalia bedreigd door Mocro-maffia

Het is niet de eerste keer dat de Mocro-maffia leider in verband gebracht wordt met de moord op De Vries. De liquidatie van de misdaadjournalist zou gelinkt zijn aan zijn rol als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B., die in het Marengo-proces verklaarde dat Taghi hoofdverdachte is in meerdere zaken. De dood van De Vries volgde ook op de moord op de broer van de kroongetuige en van zijn toenmalige advocaat Derk Wiersum.

Lees ook: Taghi laat brieven publiceren die hij naar moordenaar van Theo van Gogh stuurde

In Polen is deze week nog een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de misdaadverslaggever. Het gaat om een 30-jarige Poolse man die ervan verdacht wordt geholpen te hebben bij het voorbereiden van de aanslag. Hij woonde ten tijde van de moord in Rotterdam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team