Zoeken

Nederlandse ondernemer in Marokko in de problemen door coronacrisis

26 oktober 2020 - 20:10 - Marokko

Foto Leonie Captures

De Nederlandse ondernemer Gemma van de Burgt runde ruim tien jaar een succesvolle kookstudio in Marrakesh: Souk Cuisine. Ze verliet Marokko samen met haar zoontje van 10 jaar vanwege de corona-uitbraak, maar kan in Nederland nergens terecht.

Toen Marokko op slot ging omwille van de coronapandemie, bleven de toeristen weg en sloeg de armoede in het land toe. RTL-Nieuws schrijft dat Gemma in juli Marokko verliet om samen met haar zoon Dylan terug te keren naar Nederland.

Gemma is realistisch en zegt dat ze niet verwachtte dat ze in haar geboorteland met open armen ontvangen zou worden. Ze hoopte echter wel dat er rekening zou worden gehouden met het feit dat haar situatie een gevolg is van de corona-uitbraak.

Ze logeerde volgens dezelfde bron afgelopen weken bij vrienden en kennissen in verschillende steden, maar moest zich op een gegeven moment settelen omdat haar zoontje naar school diende te gaan. Ze woont nu in een tijdelijke studio waardoor ze zich niet bij de gemeente kan inschrijven en dus geen recht heeft op steun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team