Zoeken

Droomreis Nederlandse Marion in Marokko liep niet zoals verwacht

3 december 2020 - 17:00 - Wereld

©

Vanwege het naderende coronavirus moest de Arnhemse Marion Nägele in maart haar vakantie in Marokko halsoverkop afbreken en haar camper achterlaten. Deze week mag ze eindelijk haar camper weer ophalen.

In maart vertrok Marion samen met de Nederlandse Kampeerauto Club met de boot van Gibraltar naar Tanger. Ze was nog maar pas begonnen aan wat haar droomreis zou moeten worden, toen ze vanwege het coronavirus halsoverkop met het vliegtuig terug naar Nederland moest.

Aan Omroep Gelderland vertelt ze dat ze na een tiental dagen niet meer mochten doorrijden. Ze moesten naar een centrale camping in Marrakech en de volgende ochtend met de laatste vlucht van Transavia terug naar huis. Alle campers bleven achter op de camping met het idee dat de eigenaren die later in het jaar weer konden ophalen.

Aanvankelijk dacht ze nog dat ze na een maand of twee terug kon gaan om de reis af te maken. "Niet wetende dat de noodtoestand daar zo erg zou worden. Ook in de zomer, toen het hier in Nederland weer wat normaler werd. Ik zag op televisie de tanks door de straten rijden."

Gelukkig bedacht de Nederlandse Kampeerauto Club samen met een Rotterdams transportbedrijf een oplossing. Alle 84 Nederlandse campers die zich in Marokko bevonden werden eerder deze week naar Nederland gebracht per schip.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team