Zoeken

Maher hardhandig overmeesterd op station Arnhem omwille van mondkapje

28 oktober 2020 - 13:00 - Wereld

©

De 25-jarige Maher Hajj Kaddour uit Nijmegen belandde enkele weken geleden met vier flinke kneuzingen op het politiebureau omdat hij net te laat was met het opzetten van zijn mondkapje op de trein. Hij werd hardhandig uit de trein gehaald en geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Maher was die dag onderweg naar Amsterdam, om zijn staatsexamen Nederlands af te leggen. Hij had dat examen nodig om te studeren voor tandartsassistent maar moest er vanwege corona een half jaar lang op wachten.

Hij vertelt aan het AD dat hij bij het binnenstappen van de trein opmerkte dat hij zijn mondkapje nog niet op had. Voor hij de coupé binnen ging had hij het mondkapje al op. Toch vroeg de conducteur hem om uit te stappen, zonder daar echter een reden voor aan te geven.

Omdat Maher een geldig vervoersbewijs en een mondkapje had is hij gewoon blijven zitten. De conducteur schakelt collega-beveiligers in. Aangekomen in het station van Arnhem krijgt hij weer het bevel om de trein te verlaten. Wanneer hij weigert uit te stappen wordt hij hardhandig de trein uitgesleurd.

Dezelfde bron schrijft dat drie NS-medewerkers op het perron op hem zijn gaan zitten om hem in bedwang te houden. In het politiebureau krijgt hij een boete voor het niet opvolgen van een bevel van de politie en een boete van de NS voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs. Afgelopen week heeft hij, met behulp van Nederlandse vrienden, een klacht ingediend bij de NS.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team