Zoeken

Amar Rahou was een rots in de branding voor kansarme jongeren

18 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

Amar Rahou kwam vanuit een Marokkaans dorp terecht in Zaltbommel op 14-jarige leeftijd. Hij richtte er een organisatie op van buurtouders en liep elke zaterdag met een paar collega’s door de onrustige wijken van de gemeente. Hij overleed vorige maand aan corona.

Rahou was vader van vier kinderen en teamleider bij een betonbedrijf. Als betrokken burger richtte hij in 2006 een organisatie op van buurtouders die elke zaterdag door de onrustige wijken in Zaltbommel liepen. Niet om er de orde te handhaven, maar om te luisteren naar de jeugd waar iedereen klachten over had.

Trouw schrijft dat de jongeren hem hun problemen toevertrouwden. Zeker bij Marokkaanse jongeren genoot Amar veel respect vanwege zijn geïnteresseerde houding en zijn kennis van de wijk. Op dat moment waren de problemen met jongeren op straat veel ernstiger. Er was veel werkloosheid en een deel van de jongeren zat in het criminele circuit. Amar ijverde toen samen met andere buurtbewoners voor alternatieven voor de jongeren.

Amar was niet naïef, hij was van mening dat de zware jongens stevig aangepakt moesten worden. Soms ging hij ook op bezoek bij de ouders van die jongens om samen na te denken over wat er nodig was. In de jaren daarop kwamen er in Zaltbommel meer speelterreinen en andere ruimten voor jongeren.

Hij was ook enorm gewaardeerd door zijn collega’s van het betonbedrijf Bestcon. Niet alleen omdat hij een harde werker was, maar ook om wie hij was. Amar zette zich constant in voor een vreedzaam contact tussen verschillende culturen en religies.

Rahou kreeg twee jaar geleden een lintje voor zijn vrijwilligerswerk in probleemwijken van de gemeente Zaltbommel.

Amar Rahou werd geboren op 10 januari 1966 in Hassi-Berkane in Marokko en overleed op 14 oktober 2020 in Den Bosch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team