Zoeken

Nederlandse delegatie in Marokko om gevangenisbeleid te bespreken

9 november 2022 - 19:00 - Marokko

©

Een Nederlandse delegatie werd maandag op het hoofdkantoor van de Marokkaanse gevangenisadministratie (DGAPR) ontvangen om de strijd tegen extremisme en terrorisme in gevangenissen en de reïntegratie van gevangenen te bespreken.

De twee partijen bespraken de mogelijkheden voor samenwerking tussen Rabat en Amsterdam op verschillende niveau’s, met name wat betreft de opleiding van gevangenispersoneel en reïntergatieprogramma’s voor gedetineerden, alsmede de aanpak van kwetsbare categorieën en gevallen van extremisme en terrorisme, aldus een verklaring van de DGAPR.

Lees ook: Marokkaanse HCP en Nederlandse CBS versterken samenwerking

De Nederlandse delegatie bezocht ook het Centrum voor opleiding van gevangenispersoneel in Tiflet. Daar informeerde de delegatie naar de ervaring van het centrum met de opleiding van ambtenaren in verschillende beroepen die verband houden met gevangenisbeheer.

Lees ook: Rekenkamers Marokko en Nederland gaan samenwerken

De delegatieleden bezochten vervolgens de plaatselijke gevangenis Tiflet 2, waar zij getuige waren van de inspanningen van de DGAPR om de gevangenissen te vermenselijken en de reïntegratie van gedetineerden mogelijk te maken via specifieke programma’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team