Zoeken

Maroc : 50% buitenlandse gedetineerden zijn Afrikanen

7 augustus 2022 - 12:00 - Marokko

©

Volgens het Marokkaans observatorium voor gevangenissen (OMP), komen Afrikanen op de eerste plaats van buitenlandse gevangenen in Marokkaanse gevangenissen. Europa staat op de 2ᵉ plaats, gevolgd door Arabische landen.

Uit de meest recente telling blijkt dat 1332 buitenlanders, waaronder 69 vrouwen, in Marokkaanse gevangenissen worden vastgehouden, afkomstig uit Afrika, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika. Dat bericht het OMP in zijn jaarlijkse rapport over de situatie van Marokkaanse gevangenissen en gedetineerden in Marokko.

Lees ook: Bijna 85.000 gevangenen in Marokkaanse gevangenissen

Naar oorsprong komen 122 gedetineerden uit Nigeria en zitten er 195 Europeanen in Marokkaanse gevangenissen vast, waaronder 73 Spanjaarden en 70 Fransen. Daarna volgen de Arabische landen met 133 gevangenen, waaronder 55 Algerijnen.

Lees ook: Enkele cijfers over Marokkaanse gevangenissen

Het observatorium had in december vorig jaar een gids uitgebracht voor buitenlandse gedetineerden, met als doel hen bewust te maken van hun rechten. De organisatie verleent buitenlandse gevangenen en hun families ook een humanitaire steun.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team