Zoeken

Rekenkamers Marokko en Nederland gaan samenwerken

15 oktober 2022 - 21:00 - Wereld

©

De Rekenkamer van Marokko en het Rekenhof in Nederland hebben donderdag in Rabat een memorandum van overeenstemming ondertekend in het kader van het samenwerkingsprogramma "Sharaka 2".

In een persbericht meldt de Rekenkamer van Marokko dat dit initiatief voor beide partijen een platform biedt om te werken aan gebieden van gemeenschappelijk belang. Het bouwt voort op het succes van het Sharaka 1-programma. Dit programma werd in 2016 tussen beide instellingen gesloten voor een periode van vijf jaar en bestrijkt verschillende thematische gebieden, zoals prestatiecontroles, hervormingen van de overheidsfinanciën, IT-audits, integriteit en toezicht op de uitvoering van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Lees ook: Aanbevelingen om kwaliteit dienstverlening Marokkaanse diaspora te verbeteren

Bij deze gelegenheid herinnerde de eerste voorzitter van de Rekenkamer, Zineb El Adaoui, aan de redenen en de context voor het sluiten van deze overeenkomst. Men beoogt een referentiekader vast te stellen voor de uitwisseling van ervaringen en praktijken op het gebied van prestatieaudits, IT-audits en communicatie. Zo wil men de beginselen van transparantie, verantwoordingsplicht en goed bestuur verankeren in het beheer van de overheidsfinanciën, overeenkomstig de geldende internationale controlenormen.

Lees ook: Marokko en Nederland intensiveren politiesamenwerking

Ewout Irrgang, vice-president van de Nederlandse Rekenhof, benadrukte het belang van de bevordering van de werkzaamheden van de twee instellingen voor Marokko en Nederland op het gebied van gegevensanalyse en prestatieaudits. Die zullen bijdragen tot de verbetering van hun beleid ten behoeve van de burgers en de ontwikkeling van de economie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team