Zoeken

Nederlandse teams Solar Challenge Morocco in Marokko gestrand

21 oktober 2021 - 11:20 - Sport

©

De Marokkaanse overheid maakte onverwacht bekend dat er na middernacht geen vluchten meer mogelijk zijn tussen Marokko en Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De studenten van Solar Team Twente, die zich momenteel in Marokko bevinden om de Solar Challenge Morocco voor te bereiden, maken zich hier echter geen zorgen over.

Mark van Eijk, de woordvoerder van het Solarteam Twente, zegt dat de marketing- en communicatiemanager van Solar Team Twente dit nieuws niet verwachtte. "Hier lijkt het namelijk net alsof er niks aan de hand is."

Lees ook: Nederlandse studenten doen mee aan Solar Challenge Morocco

Naast het Twentse team verblijven ook de teams van Delft en Groningen in Marokko, ze doen samen met ploegen uit Marokko, Duitsland, Zweden en Estland mee aan de race, die een alternatief is voor World Solar Challenge die in Australië zou worden gehouden, maar ook al vanwege corona werd geschrapt. "We leven hier met z’n allen een beetje in een bubbel. Dus je merkt er weinig van." Het team maakt zich vooralsnog niet echt zorgen over de beslissing. "We kijken elke dag met de organisatie en de lokale autoriteiten hoe de situatie is," zegt Van Eijk aan RTV Oost.

Lees ook: Marokko schort vluchten met Nederland op

Het nieuws heeft volgens hem geen invloed op de race. "De organisatie heeft aangegeven dat de race gewoon door kan gaan. We kijken de situatie per dag aan en ondertussen focussen we ons gewoon op de auto", zegt Van Eijk.

Het vliegverbod lijkt wel consequenties te hebben voor Marc Lammers, de coach van het Vattenfall Solar Team dat ook meedoet aan de race. Hij zou zaterdag naar Marokko reizen, maar dat is door de nieuwe maatregel niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team