Zoeken

Gymnast Hamza Hossaini keert Marokko rug toe voor Nederland

30 september 2021 - 15:00 - Sport

©

Hamza Hossaini, Marokkaanse gymnast en Arabisch kampioen in 2016 en 2018, heeft besloten om van sportnationaliteit te veranderen en voor Nederland te gaan turnen.

De kampioen heeft hierover verklaard dat de Marokkaanse turnbond hem geen andere keuze heeft gegeven dan van sportnationaliteit te wisselen, na hem niet te hebben geselecteerd voor de Olympisch spelen in Tokio. Hij verwijt de bond ook hem niet te hebben opgenomen in het nationaal team voor de Afrika Cup in 2019.

Lees ook: Belgische Marokkaan Benjamin Bouchouari kiest voor Marokko

Volgens Assabah leidde een conflict over een premie tot de niet-selectie van Hamza Hossaini. Hij was niet de enige in deze situatie. Een video was in die periode op internet gedeeld waarin te zien was hoe meerdere leden van het Marokkaans turnteam hun premie opeisten en klaagden over de schandalige manier waarop de turnbond hen behandelde.

Na de publicatie van de video had de Marokkaanse turnbond besloten om een jong team met nieuwe spelers naar de Afrika Cup mee te nemen. De ontevreden gymnasten organiseerden meerdere protestacties buiten het hoofdkwartier van de bond, tevergeefs.

Lees ook: Sami Tlemçani verkiest Marokko boven Algerije

Nederland heeft de Marokkaanse gymnast reeds verwelkomd en rekent op hem om het nationaal team op de Olympische Spelen in 2024 in Parijs te komen versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team