Zoeken

Youssef Ben Sellam in Marokko: "Mooiste ervaring ooit"

23 november 2021 - 15:00 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse middenvelder van FC Volendam, Youssef Ben Sellam, vertrok voor een trainingsweek met Marokko Onder 23. Hij werd daar bijna onmiddellijk overgeheveld naar de A-selectie van het Marokkaanse zaalvoetbalteam. Hij zegt dat het de mooiste ervaring uit zijn leven was, maar hij moet snel omschakelen want op zondag is er alweer een confrontatie in Nederland.

De doelman van Feyenoord Futsal raakt maar niet uitgepraat over de ervaringen van de afgelopen week. "Dit was zó gruwelijk. We hadden zaterdagochtend getraind en ’s avonds kreeg ik te horen dat ik aan mocht sluiten bij de A-selectie. Toevallig was ik toen met Yassine (Azzagari, NAC-voetballer uit Goes), die vond het natuurlijk ook geweldig".

Lees ook: Marokko loopt talenten Ait El Hadj en Boussaid mis

Er was wel een taalbarrière, maar het klikte toch goed tussen Ben Sellam, zijn nieuwe ploeggenoten en de coach. "Ik kan niet zo goed Arabisch en zij niet zo goed Berbers en Engels, dus het was af en toe lastig om elkaar te begrijpen. Maar ik ben heel goed opgevangen". Hij maakte tijdens de trainingen een goede indruk en kwam meteen terecht in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Brazilië. "Eerst dacht ik dat ik het verkeerd had verstaan, dus ik ben het voor de zekerheid gaan vragen. Het was toch echt zo".

Ben Sellam had voor de wedstrijd een gesprek met de bondscoach, want hij moet in de komende periode een keuze gaan maken tussen Nederland en Marokko. "Deze uitnodiging kon ik niet laten lopen, puur ook om te kijken hoe ik het hier zou vinden". En het gevoel zat goed: "Zaalvoetbal leeft hier gigantisch. Ik ben nog nooit zo vaak op de foto geweest met mensen. Arabische kranten schrijven erover, de publieke omroep van Marokko volgt ons en heel de stad ligt stil. Politie voor en achter, je wordt overal doorgelaten. Alsof het Nederlands elftal speelt, zo voelt het".

Samir was ook blij om in een moslimland te kunnen spelen. "Het geloof staat voor mij echt op één en dat wordt hier natuurlijk meer beleefd dan in Nederland. Ik ben heel dankbaar dat ik hier heb mogen zijn, daar ben ik mij nu nog meer bewust van".

Lees ook: Amir Richardson wijst oproep van Frankrijk af en kiest voor Marokko

Met wat geluk kan Ben Selllam zondagmiddag winnen van een aantal bekende gezichten. "Daar heb ik het al heel het jaar over. We zitten nog in een groepsapp met jongens van vroeger, zoals Tim Blind en ’El Hattach’, daar maken we elkaar wel gek natuurlijk". Hij verwacht een pittige strijd. "De jongens van Vlissingen willen laten zien dat het geen goede beslissing was, terwijl ik natuurlijk het tegendeel wil bewijzen. Het zal hard om hard worden, maar wel met respect voor elkaar".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team