Zoeken

Duizenden Nederlanders in Marokko gestrand

21 oktober 2021 - 17:00 - Marokko

©

Nederlandse vliegtuigen kunnen sinds middernacht niet meer naar Marokko vliegen. Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft de Nederlandse ambassade in het koninkrijk gevraagd om gestrande reizigers op te mogen halen.

De Marokkaanse regering heeft Nederlandse vluchten opgeschort omwille van het oplopende aantal besmettingen in het Europees land. De autoriteiten maken zich ook zorgen over de nieuwe variant van het coronavirus die opdook in het Verenigd Koninkrijk, schrijft Metronieuws.

Lees ook: Marokko schort vluchten met Nederland op

In maart 2020 schortte Marokko het vliegverkeer ook op met als gevolg dat veel Nederlanders er noodgedwongen vast kwamen te zitten. Op dat moment was het ook niet mogelijk om via andere EU-landen te reizen. Nu is het nog wel mogelijk om bijvoorbeeld via België of Frankrijk te vliegen.

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft een verzoek ingediend voor repatriëringsvluchten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken via de Nederlandse ambassade in Marokko. Er worden dan lege vliegtuigen naar het land gestuurd om gestrande reizigers op te halen. Maar er is nog geen reactie gekomen op dat verzoek. "Het is nu eigenlijk wachten en hopen dat de Marokkaanse autoriteiten ons die vergunning verlenen", zegt een woordvoerster van Transavia.

Lees ook: Vliegverkeer Marokko-Nederland: RAM staat gratis ticketwijzigingen toe

Uitgaande vluchten van de luchtvaartmaatschappij zijn ten minste tot 27 oktober geannuleerd. Veel mensen zien hun vakantie de mist ingaan, omdat de opschorting van de vluchten precies in de periode van de herfstvakantie valt. In totaal worden er zo’n 5000 vluchten geannuleerd. Het is niet helder hoeveel Nederlanders er in Marokko door het vliegverbod gestrand zijn. Gedupeerden kunnen op dit moment bijvoorbeeld wel nog naar Brussel vliegen en van daaruit naar Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team