Zoeken

Nederlandse studenten doen mee aan Solar Challenge Morocco

10 mei 2021 - 20:20 - Wereld

©

Nederlandse studententeams doen in oktober mee met de Solar Challenge Morocco, een alternatief voor de World Solar Challenge in Australië die in het leven is geroepen omdat de Australische zonneautorace vanwege het coronavirus is afgelast.

Verschillende studententeams hebben zich ingeschreven voor de Morocco Solar Challenge in oktober. Hierin zullen vijftig teams in vijf etappes racen door het zuiden van Marokko. De etappes zijn over vijf dagen verdeeld. De race begint en eindigt in de havenstad Agadir. Daarna gaat de race verder langs het Atlasgebergte en door een deel van de Sahara terug naar de finish in Agadir, een tocht van in totaal ruim 2500 kilometer, schrijft RTL Nieuws.

Het Vattenfall Solar Team uit Delft onthulde in februari zijn Nuna11-zonneauto. Zij nemen vaak deel aan de zonneautoraces in Australië en willen ook dit keer in Marokko meedoen. Het Solar Team Twente participeert aan de rally met zijn nieuwe RED Horizon. Het studententeam toonde in maart een teaser van deze zonneauto, die pijlvormig wordt en drie wielen heeft. De studenten moeten de auto wel aanpassen voor de tocht in Marokko, waar meer hoogteverschillen zijn dan in het vlakke Australische traject. Daarnaast doet ook het Top Dutch Solarteam van de Rijksuniversiteit Groningen mee aan de race.

De organisatie van de World Solar Challenge liet in februari weten dat het evenement dit jaar niet doorgaat omdat ze te weinig deelnemers kunnen ontvangen. De World Solar Challenge in Australië wordt vaak gewonnen door Nederlandse teams en zou op 22 oktober beginnen in het noordelijke Darwin, om een week later te finishen in Adelaide.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team