Zoeken

Nederland komt in actie om Hakim Ziyech te redden

2 mei 2022 - 17:00 - Sport

©

In Nederland wil men de oud-Ajacied Hakim Ziyech terughalen. Een hashtag om de directie van Ajax Amsterdam aan te sporen hun voormalige ster terug te halen, gaat vlot rond op sociale media.

Ajax Amsterdam fans, maar ook veel Nederlandse journalisten, lanceerden op donderdag 28 april de hashtag: #BringBackZiyech, gericht aan de leiding van de club. Het doel van de oproep is duidelijk, ze willen de middenvelder terughalen, die in de zomer van 2020 naar Chelsea vertrok.

Lees ook: Bondscoach verzet zich tegen terugkeer Ziyech en Mazraoui

Door de technische keuzes van zijn trainer en omwille van een hele rits blessures, bevindt de Marokkaans-Nederlandse middenvelder zich bij Chelsea in een teleurstellende situatie. Trainer Thomas Tuchel gebruikt hem namelijk vaker niet dan wel in het basiselftal van de Londense club.

Lees ook: "Geef spelers zoals Ziyech alsnog de kans om te switchen van land"

Ziyech won het kampioenschap van 2018-2019 (eindigde als tweede in de twee voorgaande seizoenen), de Nederlandse beker en de Supercup in 2019 en bereikte in 2017 de Europa League-finale met de Nederlandse club. Dit seizoen heeft de Marokkaanse international in de Premier League 19 keer gespeeld, waarvan 12 keer als starter. Hij scoorde 4 doelpunten en gaf 2 assists, terwijl de Engelse competitie aan zijn 34e ronde bezig is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team