Zoeken

NarcoFiles: onderzoek legt werking Mocro Maffia bloot

20 november 2023 - 21:00 - Wereld

©

Het internationale journalistennetwerk NarcoFiles heeft belangrijke details onthuld over de moord op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries in juli 2021 in Amsterdam. De Vries werd vermoord terwijl hij onderzoek deed naar de Mocro Maffia, een Marokkaanse maffiaorganisatie die vooral actief is in Nederland en België en zich bezighoudt met drugshandel en georganiseerde misdaad.

Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries neergeschoten toen hij een televisiestudio in Amsterdam verliet. Hij overleed negen dagen later. Zijn moord vond plaats drie maanden na de start van het eerste grote proces tegen de Mocro Maffia en haar leider, Ridouan Taghi, in maart 2021. Volgens Info Libre beschikte het slachtoffer over belastende informatie over de criminele organisatie.

Lees ook: Neef Ridouan Taghi riskeert 26 jaar celstraf

Twee verdachten zijn gearresteerd voor deze moord: Delano G., van Nederlandse Antilliaanse afkomst, die het dodelijke schot loste, en Kamil E., een Pool die in de vluchtauto wachtte. NarcoFiles meldt dat Delano G. van een andere Pool, Krystian M., een foto van Peter R. de Vries had ontvangen met de boodschap: "Deze hond moet gedood worden." Een belastende getuige, eveneens Pools en bekend als Eddy, meldde dit aan de politie. Eddy verklaarde dat Krystian hem had verteld al eerder voor de Mocro Maffia te hebben gedood en van plan was een bekende journalist te vermoorden voor 150.000 euro: 100.000 voor de schutter en 50.000 voor de chauffeur. Onderzoek naar Krystian’s telefoon onthulde dat het bevel van "Oom" kwam, een pseudoniem voor Ridouan Taghi. Delano G. en Kamil E. zijn inmiddels veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Lees ook: Mocro Maffia: nieuwe onthullingen in Nederland

In 2021 werden nog twee Polen, Krystian M. en Konrad W., gearresteerd in verband met de moord op de bekende misdaadjournalist, evenals drie personen van Antilliaanse afkomst: Gerower MC in Barcelona, Erickson O. op Curaçao en Christopher W. in Helmond. In 2022 zijn nog twee Antillianen, Divainy K. en Ludgardo S., gearresteerd. Deze zeven verdachten, beschuldigd van betrokkenheid bij een criminele organisatie, zullen in januari 2024 terechtstaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team