Zoeken

Marbella: politie maakt einde aan bewind Mocro Maffia-baas (video)

25 januari 2024 - 13:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft in Marbella een belangrijke drugsbaron gearresteerd, bekend vanwege zijn sleutelrol aan de Costa del Sol. De verdachte zou één van de belangrijkste leiders van de Mocro Maffia zijn, een van de meest invloedrijke criminele organisaties in Nederland.

Karim Bouyakhrichan wordt beschuldigd van het witwassen van zes miljoen euro, afkomstig uit internationale drugshandel. In het kader van deze zaak zijn nog vijf andere verdachten gearresteerd in de provincie Malaga en in Melilla voor hun betrokkenheid bij het witwassen van geld en lidmaatschap van deze criminele organisatie.

Lees ook: Folterkamers van Mocro Maffia ontdekt in Marbella

De spilfiguur van deze operatie stond al geruime tijd op de radar van de Nederlandse autoriteiten. De drugsbaas, een prominente figuur aan de Costa del Sol, was betrokken bij meerdere onderzoeken en fungeerde als een cruciale schakel tussen criminele netwerken in Europa en Latijns-Amerika.

Lees ook: NarcoFiles: onderzoek legt werking Mocro Maffia bloot

De resultaten van de politieoperatie zijn opmerkelijk: er werd 75.000 euro in contanten in beslag genomen, evenals juwelen ter waarde van 10.000 euro en twee vuurwapens. Daarnaast zijn 173 onroerende goederen bevroren en drie miljoen euro verspreid over 148 bankrekeningen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team