Zoeken

Mocro Maffia: nieuwe onthullingen in Nederland

23 september 2023 - 21:30 - Marokko

©

In Nederland is het DNA van de broer van Ridouan Taghi, de vermeende leider van de Mocro Maffia, gevonden op een wapen dat ontdekt is in een schuur in Alphen aan den Rijn. Drie verdachten staan voor de Nederlandse rechtbank en riskeren zware gevangenisstraffen.

Zestien pistolen, zes revolvers, acht geweren, vijftien automatische wapens, vier raketwerpers en duizenden kogels. Dit is de enorme wapenvoorraad die door de politie is gevonden in een schuur in Alphen aan den Rijn. De sleutel van de opslag lag verborgen onder een stoeptegel in een woonwijk, volgens Studio Alphen. Dit omvangrijke wapenarsenaal heeft geleid tot nader onderzoek. De politie heeft ontdekt dat het DNA van verschillende verdachten in het Marengo-proces, dat sinds 2019 in Nederland plaatsvindt en waarin 17 personen worden verdacht van lidmaatschap aan de ’Mocro Maffia’, een georganiseerde misdaadgroep verantwoordelijk voor meerdere moorden. De criminele organisatie zou worden geleid door Ridouan Taghi, die in Nederland vastzit. Het DNA van zijn broer, die in Marokko vastzit voor de dodelijke schietpartij in Café La Créme in Marrakech, is op een van de wapens gevonden.

Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

In de opslag waren ook aangepaste gaspistolen. Een daarvan is gebruikt om journalist Peter R. de Vries te vermoorden, aldus het Openbaar Ministerie. De journalist werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam en overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. Kort na de aanslag werd Kamil E., de bestuurder van de vluchtauto, gearresteerd op de A4 bij Leidschendam. Zijn telefoon was eerder gelokaliseerd in Alphen. Het zou het adres zijn van een 46-jarige verdachte die betaald zou zijn om de wapens te verbergen. Deze laatste schakelde een vriend in die zijn schuur beschikbaar stelde.

Lees ook: Neef Ridouan Taghi in Marokko veroordeeld voor vergismoord café La Crème

Donderdag is de rechtszaak begonnen in de rechtbank van Zwolle. De twee mannen, samen met een derde verdachte, een 24-jarige man uit Eindhoven wiens DNA op verschillende wapens, een magazijn en een tas met meerdere wapens is gevonden, staan in deze zaak terecht. De officier van justitie heeft acht jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee mannen uit Alphen aan den Rijn en zes jaar tegen de verdachte uit Eindhoven. Het vonnis wordt verwacht op 5 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team