Zoeken

Nador: 28 Marokkanen vervolgd na poging Melilla binnen te komen

27 mei 2021 - 10:40 - Gemeenschap

©

Het parket in Nador beschuldigt 28 Marokkanen van "illegale immigratie, ongehoorzaamheid en vernieling van openbare eigendommen". Allen zullen op 8 juni worden berecht. De kwestie van migranten die de grens willen oversteken, soms ten koste van hun leven, is de laatste tijd met nadruk aan de orde gesteld, vooral met de migratiestroom die de steden Sebta en Melilla hebben gekend.

Veertien van de verdachten werden voorlopig vrijgelaten na betaling van een borgsom van 2000 dirham (ongeveer 180 euro). Zij worden beschuldigd van "illegale immigratie, ongehoorzaamheid en vernieling van openbare eigendommen" en zullen op 8 juni worden berecht, vertellen gerechtelijke bronnen aan EFE.

Net zoals Sebta begin vorige week een massale toestroom zag van meer dan 8000 Marokkaanse migranten, waarvan er inmiddels 7500 naar Marokko zijn teruggestuurd, zag ook Melilla vorige week een invasie van migranten. Meer dan 80 Sub-Saharanen zijn tussen maandag en dinsdag illegaal de grens van Melilla overgestoken, voegt dezelfde bron toe. Een honderdtal Marokkanen probeerden ook woensdag de grenspost van Mariguari over te steken maar werden allemaal teruggestuurd naar Marokko.

Na de binnenkomst op donderdag van 70 andere Marokkaanse migranten, hebben de autoriteiten van Melilla het defensiepersoneel dat de grenscontrole verzekert, versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team