Zoeken

Na Sebta wordt Melilla ook bestormd door migranten

20 mei 2021 - 15:40 - Wereld

©

Een dag na de ongekende oversteek van 6000 migranten naar de Spaanse enclave Sebta, zijn er bij de grensovergang bij Melilla 86 migranten in geslaagd om Spanje vanuit Marokko te bereiken. Het ging om een bestorming van de grens door Marokkaanse en sub-Sahara migranten.

Spanje kreeg afgelopen maandagnacht te maken met een groep migranten. Deze keer ging het om een groep van Marokkaanse en Sub-Sahara migranten van ongeveer 300 mensen die om 04:45 uur de grens bij Melilla bestormde, meldt de prefectuur van Melilla in een verklaring.

De grenspolitie is erin geslaagd om meer dan 200 mensen terug te dringen. Uiteindelijk hebben 85 mannen en één vrouw Spaanse bodem bereikt. De vrouw kreeg medische hulp toegediend door het Rode Kruis en de mannen namen een agressieve houding aan tegen de grenspolitie en bekogelden hen met stenen. Hierbij raakten drie agenten lichtgewond.

De migranten zijn overgebracht naar het Temporary Stay Centre (CETI) van Melilla. De Spaanse autoriteiten hebben de laatste dagen hun handen vol aan de golven van migranten die vanuit Marokko de enclaves binnen komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team