Zoeken

In Melilla gestrande Tunesiërs steken illegaal over naar Marokko

27 april 2021 - 11:40 - Marokko

©

De 30-jarige Tunesiër Yacoub (niet zijn echte naam), is van plan om net zoals vele van zijn landgenoten voor hem, de omheining aan de grens van Melilla over te steken naar Marokko. Hij heeft genoeg van het leven als migrant zonder papieren in Melilla, waar hij niet kan werken of verder studeren.

Ongeveer honderd Tunesiërs zijn reeds over het hek aan de grens tussen Melilla en Marokko overgestoken sinds de sluiting wegens de gezondheidscrisis. Zij bereiken Nador en reizen dan eerst naar Casablanca, alvorens een vlucht naar Tunesië te nemen.

"Ze kunnen het niet meer aan om zonder perspectief en ver van hun land te leven," zegt Yacoub, die eraan toevoegt dat de meerderheid van de Tunesiërs in het centrum voor tijdelijk verblijf van immigranten zijn vertrokken, terwijl anderen aan psychische klachten lijden of in de gevangenis zitten.

Het Missing Migrants Project, dat slachtoffers van de wereldwijde migratieroutes verzamelt, heeft in 2021 al 449 overleden migranten geteld, waarvan 354 in de Middellandse Zee. In dezelfde periode in 2015 werden bijna 2000 slachtoffers geregistreerd.

Yacoub, die zijn land is ontvlucht om zijn levensomstandigheden te verbeteren, is niet van plan een advocaat in de arm te nemen om hem te helpen zijn situatie te regulariseren of asiel aan te vragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team