Zoeken

Nadia Kahf, eerste rechter met hijab in New Jersey

27 maart 2023 - 17:00 - Wereld

©

De Amerikaanse advocate van Syrische afkomst, Nadia Kahf, heeft geschiedenis geschreven. Ze is de eerste rechter geworden die een hijab draagt in het Amerikaanse New Jersey.

Een primeur in New Jersey. Nadia Kahf, 47 jaar oud en van Syrische afkomst, werd afgelopen donderdag tot rechter benoemd bij de hogere rechtbank van het graafschap Passaic. Ze is de eerste rechter die een hijab draagt in New Jersey. De advocate gespecialiseerd in familierecht uit Wayne, is niet de eerste moslimvrouw die rechter is in dit graafschap, maar wel de eerste die een hijab draagt.

Lees ook: Hamza Taouzzale eerste moslim burgemeester van Westminster

Nadia Kahf kwam op 2-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten en is de juridisch adviseur van Wafa House, een non-profitorganisatie voor huiselijk geweld en maatschappelijke diensten gevestigd in Clifton. Daarnaast is ze ook voorzitter van het Islamitisch Centrum van Passaic County, meldt TRT. Sinds 2003 zit ze in het bestuur van de New Jersey-afdeling van de Council on American-Islamic Relations, een islamitische organisatie die opkomt voor burgerrechten waarvan ze momenteel voorzitter is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team