Zoeken

Nouhaila Benzina, eerste voetbalster met hijab op het WK

18 juli 2023 - 11:30 - Sport

©

Onder de speelsters die deelnemen aan het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal, dat plaatsvindt van 20 juli tot 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, zal de Marokkaanse verdedigster Nouhaila Benzina de enige zijn die een hijab draagt. Dit is een primeur.

Nouhaila Benzina schrijft geschiedenis op het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal. De Marokkaanse verdedigster zal op het WK de eerste speelster zijn die een hijab draagt. "Nouhaila Benzina zal geschiedenis schrijven tijdens de FIFA Vrouwen Wereldbeker in Australië en Nieuw-Zeeland 2023. De Marokkaanse zal de eerste speelster zijn die deelneemt aan het toernooi terwijl ze een hijab draagt", bevestigt de FIFA in een bericht op Twitter, eraan toevoegend dat de Atlas Leeuwin barrières op het wereldtoneel doorbreekt, waarmee een belangrijke stap wordt gezet voor diversiteit in de sport.

Lees ook: Lina Boussaha vertrekt naar Saoedische competitie om hoofddoek

Na haar opleiding bij Kenitra AC en vervolgens bij AS FAR, sloot Nouhaila zich in 2018 aan bij het Marokkaans elftal. Het jaar daarvoor speelde ze voor het team onder 20 jaar. Haar talent en toewijding hebben haar meerdere nationale en continentale titels opgeleverd, met name met AS FAR. Ze werd opgenomen in de definitieve selectie van 23 speelsters voor het WK Vrouwenvoetbal 2023 en zal de kleuren van Marokko verdedigen in Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees ook: Basketbalspeelster met hoofddoek uitgesloten in Frankrijk (video)

Marokko, dat voor het eerst deelneemt aan het WK Vrouwenvoetbal, zit in groep H. De Atlas Leeuwinnen zullen het opnemen tegen Duitsland, de op één na beste natie in de geschiedenis van de competitie (met twee titels in 2003 en 2007, een tweede plaats in 1995, en twee vierde plaatsen in 1991 en 2015) en finalist van het Euro 2022, Zuid-Korea en Colombia, die respectievelijk voor de vierde en derde keer deelnemen aan het WK Vrouwenvoetbal.

Bladna.nl