Zoeken

Nabil krijgt celstraf voor fatale klap in Rotterdamse club

31 maart 2023 - 08:00 - Wereld

©

De rechter acht bewezen dat de 26-jarige Rotterdammer Nabil El F. verantwoordelijk is voor de dood van de 29-jarige Samir, na een fatale klap in discotheek Club Blu in Rotterdam-Oost. Hij krijgt een gevangenisstraf opgelegd van drie jaar en vier maanden.

Nabil El F. kreeg op 7 mei 2022 ruzie in Club Blu waarbij hij met een fles zou zijn geslagen. Daarna ontstond een flinke knokpartij. Toen het weer rustig was, kwam Samir binnen. Op camerabeelden uit de club is te zien dat El F. in een rechte lijn op de nietsvermoedende Samir af liep en hem met volle kracht op de zijkant van zijn hoofd sloeg. Het slachtoffer viel op de grond en overleed kort daarna in het ziekenhuis, schrijft Rijnmond Nieuws.

Lees ook: Rotterdammer Nabil vervolgd voor doodslag na ongelukkige klap

Onderzoek wees uit dat Samir een aneurysma had, een zwakke plek in zijn slagader die mogelijk een rol speelde bij zijn overlijden. Nabil El F. claimde zelfverdediging nadat hij gewaarschuwd zou zijn geweest voor Samir. "Ik was bang dat ik weer werd aangevallen. Ik was nog steeds in shock van die klap met de fles."

Lees ook: Acht jaar cel voor kickbokser Yassine die Rotterdamse pakketbezorger doodsloeg

Maar de rechter is het hier niet mee eens. "De verdachte heeft het slachtoffer uit het niets aangevallen. Het slachtoffer stond met zijn rug naar hem toegekeerd. De verdachte had niets van hem te duchten." Nabil El F. is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en vier maanden, voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Iets lager dan de vijf jaar dat het OM had geëist. Daarnaast moet hij aan de ouders van Samir een schadevergoeding betalen van elk 20.000 euro en 6300 euro voor de uitvaart in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team