Zoeken

Rotterdammer Nabil vervolgd voor doodslag na ongelukkige klap

23 december 2022 - 19:00 - Wereld

©

De 25-jarige Rotterdammer Nabil el F. wordt verdacht van doodslag. Op 2 mei van dit jaar gaf hij de 29-jarige Samir een harde klap tegen het hoofd in het uitgaansleven. Het slachtoffer werd onwel en overleed even later. De vraag is of Nabil deze dramatische afloop kon voorzien? Een moeilijke vraag, ook voor de rechter die de zaak behandelt.

Op 7 mei kreeg de politie een melding dat iemand was mishandeld in de Rotterdamse nachtclub Club Blu. Volgens justitie was Nabil die dag agressief en had hij ruzie met meerdere mannen. Op een bepaald moment haalde hij hard uit en raakte hij daarbij het achterhoofd van Samir die zich toevallig in de buurt van het conflict bevond. Het slachtoffer zag de klap niet aankomen, schrijft het AD. Toen de politie aankwam moest het slachtoffer gereanimeerd worden. De 29-jarige Rotterdammer overleed in het ziekenhuis.

Lees ook: Acht jaar cel voor kickbokser Yassine die Rotterdamse pakketbezorger doodsloeg

Samir bleek op een zeer ongelukkige plek geraakt te zijn, de harde klap kwam namelijk terecht op een zwak punt in zijn slagader, waarvan hij zelf niet wist dat het er was. Daardoor ontstond een dodelijke bloeding. De vraag is nu of de klap ook dodelijk zou zijn geweest als het slachtoffer die zwakke plek niet had gehad? De rechter noemde het dinsdag een "juridisch complexe situatie" en besloot daarom Nabil El F. in vrijheid te vervolgen.

Lees ook: Nederland: Younes sinds Bevrijdingsdag in coma na klap op hoofd

De nabestaanden zijn woedend over de beslissing en ook het Openbaar Ministerie heeft zich dinsdag verzet tegen de vrijlating van de verdachte, maar de rechter ging hier niet in mee. In maart zal justitie laten weten hoe ze de zaak juridisch kwalificeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team