Zoeken

Mourad leefde nog toen hij in het water viel in Mallorca

18 mei 2022 - 17:00 - Sport

©

De vroegere Nederlandse voetballer en kickbokstrainer Mourad Lamrabatte is afgelopen donderdag op Mallorca overleden na een duik van een klif van ongeveer 22 meter hoog op de Malgrat Eilanden. Hij stierf volgens de autopsie door verdrinking.

Op donderdag beklom Lamrabatte de klif en sprong toen in zee. Hij raakte in zijn val de rotsen waarna hij in het water viel. Zijn levensgezel, die met hun twee kinderen in een boot zat, filmde het hele gebeuren. Dezelfde dag werd zijn lichaam gevonden door de Speciale Groep voor Onderwateractiviteiten (GEAS) van de Guardia Civil.

Lees ook: Voormalig Arnhemse voetballer Mourad sterft na sprong van klif (foto)

Volgens de resultaten van de autopsie die vrijdag werd uitgevoerd, beschikbaar voor Última Hora, stierf Lamrabatte door verdrinking en niet toen hij tegen de rotsen botste. Hij had ernstige verwondingen aan zijn heup, arm en benen, maar was nog in leven toen hij in het water viel, aldus de autopsie.

Zijn voetbalcarrière bouwde Lamrabatte op in het onder-23 team van de Nederlandse club Vitesse. Hij startte daarna een loopbaan als kickbokstrainer. "Vitesse heeft het droevige bericht ontvangen dat Mourad Lamrabatte op 31-jarige leeftijd is overleden. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe," schreef Vitesse op zijn Twitter-account.

Lees ook: Auto die van klif reed in Rabat uit water gehaald met één lichaam (video)

Ook zijn kickbokstrainer Mesut Cam bracht hem een hulde. "We zullen je missen, Mourad. Ik noemde je altijd de Marokkaanse Leeuw. Dat zul je altijd voor me zijn," schreef hij op Facebook.

Bladna.nl