Zoeken

Steeds meer moslima’s aan de slag als ondernemer in België

6 augustus 2022 - 20:20 - Wereld

©

Radia El-Jafoufi (32) richtte onlangs een platform voor ondernemende moslimvrouwen op in Antwerpen. Ze verving de "O" van CEO door de "M" van Chief Executive Muslimah, afgekort CEM.

Radia El-Jafoufi lanceerde haar online website en biedt een "shower box" aan voor verjaardagen en bruiloften. De jonge vrouw had jarenlang als online marketeer gewerkt. "Ik hou ervan verantwoordelijkheid te nemen, anderen te leiden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Steeds meer bedrijven worden door vrouwen geleid. Ik zie dit in de vrouwengemeenschappen waar ik bij betrokken ben".

Lees ook: België: moslima’s willen hoofddoek niet afnemen in openbare functies

Haar handel gaat verder dan eet- en drinkvoorkeuren. In de toekomst zal ze ook cursussen over islamitische financiering voor bedrijven aanbieden. "Het is logisch dat moslimvrouwen eerder voor het ondernemerschap kiezen omdat de kansen op de arbeidsmarkt niet gelijk verdeeld zijn: denk ook aan de hoofddoek of de ramadan. Zo is er bijvoorbeeld het Istikhara gebed dat moslims verrichten als ze een beslissing nemen."

Lees ook: School met moslima directrice bij beste scholen in Groot-Brittannië

Radia werd moeder in 2020. Na een traumatische bevalling raakte ze in een postnatale depressie. "Hoewel de omstandigheden niet ideaal waren voor ondernemers vanwege de pandemie, bleef ik doorgaan. Het was nu of nooit". Radia is moeder, echtgenote, ondernemer en moslima. De slogan van haar bedrijf is "De Moderne Khadija". Khadija was de vrouw van de Profeet, ze was toegewijd aan de godsdienst, maar ze was ook een succesvol onderneemster.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team