Zoeken

School met moslima directrice bij beste scholen in Groot-Brittannië

29 mei 2020 - 21:40 - Wereld

©

De Forest Gate school in Londen staat in de top 50 van beste scholen in Groot Brittannië. Deze uitzonderlijke prestatie is te danken aan Thahmina Begum, 32-jarige moslima én directrice van de school.

Thahmina Begum is de jongste en eerste moslima directrice van een openbare school in Groot-Brittannië. Ze staat sinds september vorig jaar aan het hoofd van de Forest Gate school en werd in november officieel tot directrice benoemd.

Dankzij het uitstekend werk en de motivatie van de jonge vrouw heeft de middelbare school in enkele maanden tijd een plaats kunnen veroveren in de ranking van beste scholen in Groot-Brittannië.

Inspecteurs van het Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills (Ofsted), die de kwaliteit van het onderwijs in openbare en particuliere scholen beoordelen, gaven aan de Forest Gate School een "uitzonderlijke nota". De inspecteurs prezen de morele en menselijke waarden, in het bijzonder "het gevoel van sociale rechtvaardigheid en solidariteit" in de school, en "de buitengewone steun" die wordt verleend aan kansarme studenten.

"Ik ben me er volledig van bewust dat de positie die ik bekleed en de verantwoordelijkheden die mij op zo’n jonge leeftijd toekomen, als vrouw en gesluierde moslima, me in de schijnwerpers hebben gezet. Daarom wil ik van de media-aandacht gebruik maken om de gemeenschap positief te veranderen en de weg vrij te maken voor jonge moslimmeisjes.", aldus Thahmina Begum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team