Zoeken

Marokkaanse Belg veroordeeld voor verkrachting en dwanghuwelijk

14 oktober 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Saïd A. werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. In 2020 keerde hij vanuit Marokko terug naar België met zijn vrouw die zestien jaar jonger is dan hij. Haar mobiele telefoon en paspoort werden in beslag genomen, ze werd opgesloten en een maand lang verkracht.

Het huwelijk van de Marokkaans-Belgische Saïd A., met een 16 jaar jongere vrouw was gearrangeerd. Hij liet haar in 2020 van Marokko overkomen naar Schaarbeek in België en maakte van haar leven "een levende hel", aldus de rechtbank die hem veroordeelde voor opsluiting, herhaalde verkrachting en een gearrangeerd huwelijk.

Lees ook: België: 2 jaar cel geëist tegen Marokkaan die eigen vrouw verkrachtte

In België nam hij haar mobiele telefoon en haar paspoort in beslag en sloot haar thuis op. De vrouw die sinds haar geboorte nooit haar dorp in Marokko had verlaten, bevond zich in een vreemd land, overgeleverd aan de genade van haar man en schoonouders in "het horrorhuis" in Schaarbeek, meldt Sudinfo.

Ze heeft haar redding te danken aan een neef die in april 2020 een melding maakte van haar situatie. In één van haar zeldzame momenten van vrijheid stuurde ze namelijk een alarmerende brief aan haar neef die in Spanje woont. Dankzij de melding van haar neef werden politieagenten naar het huis gestuurd. Ze spraken met de moeder van de verdachte en daarna met de jonge vrouw die alleen Arabisch spreekt. Met de hulp van een tolk kon de jonge vrouw vertellen over de herhaalde verkrachtingen en haar opsluiting. Saïd A. werd gearresteerd en veroordeeld tot een voorwaardelijk gevangenisstraf van vier jaar.

Tijdens zijn slotpleidooi veroordeelde de openbare aanklager weliswaar de "horror" die de jonge vrouw heeft ondergaan. Said A. gebruikte als verweer dat hij niet tegen de wens van zijn vrouw was ingegaan, maar het hof is van mening dat het onmogelijk is dat een vrouw een dergelijke behandeling vrijwillig accepteert. Gezien de tegenstrijdigheden in de verklaringen van de verdachte en de resultaten van de op het slachtoffer uitgevoerde medische onderzoeken, is de rechtbank overtuigd van de oprechtheid van het slachtoffer.

Lees ook: België: Marokkaan tot jarenlange celstraf veroordeeld voor huiselijk geweld

Said A. pleitte tevergeefs voor vrijspraak. "Uw opvatting over vrouwen is gewoon onaanvaardbaar. Zolang u niet begrijpt dat uw vrouw u niet toebehoort, dat zij geen object is, loopt u het risico opnieuw voor de rechter te komen", aldus de rechter bij de Brusselse correctionele rechtbank.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team