Zoeken

Doodrijder gendarme gearresteerd in Marokko

6 oktober 2021 - 14:30 - Gemeenschap

©

Rechercheurs van de Koninklijke gendarmerie en het Centraal bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ) hebben een chauffeur kunnen lokaliseren en arresteren, die op 13 september een gendarme bij Guercif had doodgereden.

De bestuurder was sinds de aanrijding op de snelweg bij Taza, op de vlucht. Hij werd nabij Sidi Bennour gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: Man opgepakt voor moord op gendarme in Tanger

Al Akhbar bericht dat het onderzoek werd verricht door het algemene commando van de gendarmerie in Rabat, in coördinatie met zijn regionale diensten in Guercif en Sidi Bennour. Onder toezicht van luitenant-generaal Mohamed Haramou werd het onderzoek in nauwe samenwerking met het BCIJ in Rabat uitgevoerd.

Getuigen wisten de omstandigheden van de aanrijding en de auto van de dader te beschrijven. Deze getuigenissen leidden, samen met de resultaten van het forensisch onderzoek op de plaats van het ongeval, tot de identificatie van de bestuurder. Na zijn arrestatie werden bloedsporen van de agent op zijn auto gevonden.

Lees ook: Marokkaanse gendarme meegesleurd door de golven

Tijdens zijn verhoor gaf de bestuurder toe dat hij iemand had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. Hij houdt echter vol dat hij niet had gezien dat het om een gendarme ging en dat hij dacht dat hij door een bende werd aangevallen die hem wilde beroven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team