Zoeken

Onderzoek naar poging tot moord op Marokkaans Kamerlid

18 oktober 2021 - 11:20 - Marokko

©

De koninklijke gendarmerie van El Ksiba in de provincie Sidi Slimane, heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot moord op het voormalig Kamerlid en voormalig partijleider van de Constitutionele Unie (UC), Driss Radi.

Assabah bericht dat de politicus zijn broer, Saïd Radi, van de poging tot moord beschuldigd. Hij zou in de laatste dagen van de verkiezingscampagne hebben geprobeerd om het voormalig Kamerlid dood te rijden. Radi had toen aangifte gedaan en "de opening gevraagd van een onderzoek naar zijn broer, de voorzitter van de gemeente Sidi Slimane en alle personen die betrokken zijn bij de oprichting van een criminele bende, poging tot moord en aanzet tot geweld".

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

Driss Radi, zijn broer, de voorzitter van de gemeente Sidi Slimane en meerdere getuigen werden reeds door de Koninklijke gendarmerie gehoord. Het incident werd door getuigen gefilmd. In de video ziet men hoe Driss Radi van achteren met opzet wordt aangereden, op enkele dagen van de verkiezingen van 8 september 2021.

Lees ook: Marokko: politieke partijen veroordelen wrede aanval op parlementariër

De zoons van de twee broers, Yassine en Noureddine, waren beiden kandidaat in de districten 18 en 19 in de gemeente El Ksiba, wat tot het familiaal conflict zou hebben geleid. De zoon van Driss Radi, Yassine, werd verkozen tot voorzitter van de gemeente Sidi Slimane. Zijn neef, Noureddine, was kandidaat op de lijst van de RNI-partij.

Bladna.nl