Zoeken

Marokko: drugshandelaar na jarenlange zoektocht gearresteerd

22 oktober 2021 - 17:00 - Marokko

©

De koninklijke gendarmerie van Zaouiat Cheikh in de regio Beni Mellal is er na jarenlange onderzoek in geslaagd een bekende drugshandelaar te lokaliseren en te arresteren. Tegen de verdachte waren een twintigtal nationale arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Volgens plaatselijke bronnen is de verdachte bekend onder de bijnaam "Mowgli" en leefde hij afwisselend in de bergen of de bossen in de regio van Zaouiat Cheikh. De zones waar hij verbleef waren moeilijke bereikbaar voor mensen zonder ervaring.

Lees ook: Drugskartel Sinaloa toont interesse voor Marokkaanse hasj

De verdachte daalde regelmatig af naar de stad om er zijn drugs te verkopen en inkopen te doen. Er was al jarenlang een onderzoek naar zijn activiteiten. De Marokkaanse autoriteiten hadden een twintigtal arrestatiebevelen tegen hem uitgegeven.

Lees ook: Nador: arrestaties voor internationale drugssmokkel

Assabah bericht dat de koninklijke gendarmerie de man als één van de meest gevaarlijke drugssmokkelaars in de regio van Beni Mellal beschouwt. Hij was in de stad om inkopen te doen toen hij werd aangehouden. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen op instructie van het parket.

Bladna.nl