Zoeken

Marokko: vrouw ex-president Mauritanië krijgt gestolen geld terug

7 september 2021 - 15:40 - Marokko

©

In de afgelopen dagen werden meer details vrijgegeven over de diefstal in Bouznika van 2,6 miljoen dirham uit de auto van de echtgenote van de voormalige Mauritaanse president. Tien verdachten werden gearresteerd en in hechtenis genomen in de Oukacha-gevangenis.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek is het de Koninklijke gendarmerie gelukt om 2 miljoen dirham terug te vinden van de 2,6 miljoen dirham die uit de auto van de vrouw van de voormalige Mauritaanse president werden gestolen.

Al Massae bericht dat de tien verdachten op bevel van de procureur-generaal bij het hof van beroep in Casablanca in voorlopige hechtenis weren genomen. Allen werden aangeklaagd voor de oprichting van een criminele bende en diefstal.

Lees ook: 2,7 miljoen dirham gestolen uit auto in Bouznika

Enkele dagen geleden was de auto van de voormalig Eerste dame van Mauritanië volledig leeggehaald in Bouznika, waar ze zich bevond om een notariële akte af te ronden. Het slachtoffer deed aangifte van de diefstal bij de Koninklijke gendarmerie in Bouznika.

Dankzij de beelden van bewakingscamera’s in de straat waar de auto werd leeggehaald, ontdekten de gendarmes dat de voormalige chauffeur van oud-president Mohamed Ben Abdelaziz, bij de diefstal betrokken was. Hij werd gearresteerd en gaf de namen van zijn negen medeplichtigen aan de politie. Allen werden in de wijken Anassi en Lahraouyine in Casablanca gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team