Zoeken

België: uitzetting Marokkaan zorgt voor controverse

3 februari 2019 - 11:40 - Wereld

©

In België zorgt de door Theo Francken besloten uitzetting van Hassan Iasir (42) naar Marokko voor ophef.

Francken keurde op de voorlaatste dag als staatssecretaris voor Asiel en Migratie de intrekking goed van de verblijfsvergunning van Iasir, die vastzit voor de moord op een politievrouw.

Hassan Iasir werd in 2011 samen met twee medeplichtigen tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen in 2007. Zodra hij de gevangenis verlaat zal hij worden uitgezet.

Iasir’s advocaat Fabian Lauvaux begrijpt het besluit van Francken niet en noemt het een politieke zet. "Mijn cliënt heeft de dubbele nationaliteit maar is in België geboren. In Auvelais, bij Sambreville, in Namen. Hij voelt zich ook Belg.". Ook is hij volgens de raadsman geen gevaar voor de openbare veiligheid.

De 23-jarige politieagente uit Leuven werd samen met haar collega neergeschoten na een oproep voor een inbraak. Ze zat op de passagiersstoel van een politiewagen en raakte dodelijk gewond. Haar collega raakte zwaargewond maar overleefde. Iassir pleegde tevens tussen 1996 en 2007 zeker 42 strafbare feiten in België

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team