Zoeken

Koning Mohammed VI spreekt Chinese president

24 maart 2022 - 09:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI stuurde naar aanleiding van het neerstorten van het vliegtuig van China Eastern Airlines afgelopen maandag, een bericht van medeleven naar president Xi Jinping van de Volksrepubliek China.

In zijn bericht van medeleven zegt Koning Mohammed VI dat hij met groot verdriet kennis heeft genomen van het nieuws over het neerstorten van het vliegtuig van China Eastern Airlines, waarbij verschillende slachtoffers zijn gevallen.

Lees ook: Chinese artsen redden levens in Marokko

Bij deze pijnlijke gelegenheid betuigt de Koning zijn condoleances en oprechte gevoelens van medeleven aan de Chinese president en via hem ook aan de families van de slachtoffers en aan het bevriende Chinese volk. Mohammed VI wenst president Xi Jinping en de families van de slachtoffers ook sterkte en geduld.

Lees ook: Sahara: China schaart zich niet achter Algerije

Afgelopen maandag stortte een Boeing 737-800 van China Eastern Airlines neer met 132 mensen aan boord. Het toestel uit 2015 was van Kunming onderweg naar Guangzhou en stortte neer in de bergen bij Wuzhou, een stad in de regio Guangxi. De crash veroorzaakte een brand in de bergen, meldt CCTV.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team